Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Www.PaylasiminKalbi.Forum.St
Hoş geldin, . Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970 Mesaj Sayınız: 3
Arkadaşlar http://destekforum.turkproforum.com/forum sitemizde imza yarışması va girin üye olun imza yarışmasını kazanana 2000000 puan verilicek katkılarınızı bekliyorum
1 litre süt 350 gram pirinçten hazırlanmış sübye 5-6 çorba kaşığı tozşeker 2 adet ufak çubuk tarçın 1 adet limonun kabuğu 3 adet yumurtanın akı Galeta unu Kızartmak için: Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Soğuk sütü bir tencereye aktarın. Sübyeyi ya çok ince süzgeçten ya da tülbentten geçirerek ilave edin. Tozşekeri, tarçını, limonun kabuğunu ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında, çubuk tarçınları ve limon kabuğunu çıkartın. İyice koyulaştığı ve kaynamaya başladığında, ocağın altını kapatın. Muhallebiyi, kare bir cam tepsiye dökün. Yerinden oynatmadan soğutun ve buzdolabına alın. 1-2 saat de orada bekletin. Soğuk muhallebiyi kare kare kesin. Yumurta akına, ardından galeta ununa bulayıp, kızartarak servis yapın.