Malzemeler:
Yarım paket makarna
3 adet domates
1 çay bardağı bezelye
3 adet patlıcan
100 gr kaşar peyniri
2 adet kabak
1 yemek kaşığı tereyağı
sıvıyağ
tuz,
karabiber
üzeri için:
taze fesleğen
1 tane domates
Sebzeli makarna kubbesi tarifi
Öncelikle makarnayı haşlayalım. Uzunlamasına kestiğimiz patlıcanları
teflon tavada kızartalım (çok az bir yağda) kabakları yuvarlak kesip az
yağda kızartalım.
Küp küp doğradığımız domatesi aynı tavaya alın bezelye ve taze fesleğeni
ilave edip pişirelim. Sos kıvamına gelince ocaktan alalım. Sosu
makarnanın içine boşaltalım karıştıralım.
Yağladığımız kek kalıbının içine patlıcanları dizelim, uç kısımları
açıkta kalmalı. Makarnanın üçte birini boşaltalım, üzerine kaşar peyniri
rendesini serpelim daha sonra kızarmış kabak dizelim, üzerine tekrar
makarna, peynir ve kabak dizerek malzememizi bitirelim. Üst kısmında
patlıcanların ucu ile kapatalım.170 Derecelik ısıda yirmi dakika
pişirelim.
Pişen sebzeli makarnayı servis tabağına ters çevirip kalıptan çıkaralım, üzerine domates dilimleriyle süsleyip servise sunalım.
Afiye Olsun...