250 gr. aşurelik buğday
2,5 su bardağı toz şeker
10 adet kuru incir
1 portakal kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 çay bardağı mısır
1 su bardağı kuru bakla
Tarçın
3 çorba kaşığı nişasta
2 veya 3 tane karanfil
SÜSLEMEK İÇİN
Nar, portakal, hindistan cevizi
Buğdayı soğuk su ile yıkayın. Bol su ile tencereye koyun. Ateşte
kaynatın. Ocağı söndürün ve bir gece bekletin. Ertesi gün kısık ateşte
buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişirin. Diğer tarafta baklaları süzün.
İncirleri haşlayın, süzün ve dörde bölün. Buğdayı ocaktan alın. Ilınınca
süzgeçten geçirin. Bir tencereye alın posasını atın. Nişastayı soğuk
suyla açıp tencereye ekleyin. Portakal kabuklarını, mısır, dolmalık
fıstık, şekeri ve baklayı ekleyin. 15 dk. kısık ateşte kaynatın. İncir
ve tarçını ilave edin. Ateşten alın. Kaselere paylaştırın soğuduktan
sonra üzerini nar ve portakal ile süsleyin.