Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Www.PaylasiminKalbi.Forum.StHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz:
Mesaj Sayınız: 3

 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arkadaşlar http://destekforum.turkproforum.com/forum sitemizde imza yarışması va girin üye olun imza yarışmasını kazanana 2000000 puan verilicek katkılarınızı bekliyorum
Haftanın en aktif yollayıcıları
No user
Kontrol Panel
Perde Pilavı ConfigureProfiliniz
Bilgiler
Seçenekler
İmza
Avatar
Perde Pilavı Kwalletmanager Sosyal
Arkadaş ve Tanınmamış
Üye listesi
Grup
Perde Pilavı Newmsg Özel Mesaj
Gelen Kutusu
ÖM Gönder
Perde Pilavı Kthememgr
Gözlenmiş Konular
Kimler hatta?
Toplam 6 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 6 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 197 kişi Salı Ağus. 01, 2017 5:17 pm tarihinde online oldu.
En son konular
» programlar
Perde Pilavı Icon_minitimePerş. Ağus. 29, 2013 9:44 pm tarafından Misafir

» kafkas forum
Perde Pilavı Icon_minitimeC.tesi Ara. 08, 2012 12:04 pm tarafından magarula

» Şeytan İnsanoğlundan Neden Korktu?
Perde Pilavı Icon_minitimePerş. Kas. 22, 2012 2:45 pm tarafından magarula

» Şeytan İnsanoğlundan Neden Korktu?
Perde Pilavı Icon_minitimePerş. Kas. 22, 2012 2:44 pm tarafından magarula

» Merhaba
Perde Pilavı Icon_minitimeÇarş. Ağus. 15, 2012 7:34 pm tarafından !C.Ronaldo7!

» YENİ ADMİN
Perde Pilavı Icon_minitimeSalı Tem. 03, 2012 8:33 am tarafından Admin

» TheBlood GAME
Perde Pilavı Icon_minitimePaz Tem. 01, 2012 10:06 am tarafından OsmnYlmz

» Islak Kek Tarifi
Perde Pilavı Icon_minitimeCuma Haz. 08, 2012 2:00 pm tarafından Admin

» _____Esmer Meleğim_____
Perde Pilavı Icon_minitimeCuma Haz. 08, 2012 2:00 pm tarafından Admin

» Burcuna Göre Erkek ve Kadın
Perde Pilavı Icon_minitimeCuma Haz. 08, 2012 1:59 pm tarafından Admin


 

 Perde Pilavı

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
nikeforum
ÖZEL ÜYE
ÖZEL ÜYE
nikeforum


<b>CİNSİYET</b> CİNSİYET : Erkek
<b>MESAJ</b> MESAJ : 511
<b>REP</b> REP : 52
<b>TECRÜBE</b> TECRÜBE : 10851
<b>RUH HALİ</b> Kaygılı
<b>TAKIM</b> TAKIM : Galatasaray
<b>UYARI</b> Uyarı Yok

Perde Pilavı Empty
MesajKonu: Perde Pilavı   Perde Pilavı Icon_minitimePerş. Ağus. 11, 2011 10:05 am

Perde Pilavı 2qc4bjp


Malzemeler

Pilav için;

* 2 Su Bardağı Pirinç
* 3 Su Bardağı Su (2 bardak su-1 bardak tavuk suyu şeklinde)
* 1 Adet Tavuk Göğüs Eti
* 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
* 1/2 Su Bardağı (soyulmuş) Badem
* 1 Çay Bardağı Kuş Üzümü
* 1 Çay Kaşığı Tarçın
* 1 Çay Kaşığı Yenibahar
* 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
* Tuz, Karabiber

Hamuru için;

* 2 Su Bardağı Un
* 1/2 Su Bardağı Su
* 1 Adet Yumurta
* 1 Yemek Kaşığı Tereyağ

Yapılışı

* Öncelikle bademleri ve kuş üzümünü ayrı ayrı kaselerde kaynar su ile
ıslatın. Bademlerin suyu ılınınca rahatlıkla kabuklarını soyabilirsiniz.
7-8 tanesini pilavı süslemek için ayırın.
* Kuş üzümünü de 10-15 dk. bekletin, süzüp bol su ile yıkayın.
* Tavuk etini, biraz tuz ve karabiber eklediğiniz suda haşlayın. Suyunu pilav için ayırıp, eti ince ince didikleyin.
* Pirinci, dereotlu mantarlı pilav tarifindeki gibi ıslatın. Bol su ile yıkayın.
* 1 Çay bardağı sıvı yağ yada zeytinyağ ile bademleri hafif sararıncaya
kadar kavurun ve pirinçleri ekleyin, 4-5 dk. daha kavurun.
* Pirinçler kavrulunca, tavuk etini, kuş üzümünü, ve baharatları (tarçın, yenibahar, tuz, karabiber) ekleyin, biraz karıştırın.
* 2 Su bardağı kaynar su, 1 su bardağı tavuk suyu ekleyin, 3 dk. harlı
ateşte, daha sonra ateşi kısarak pirinçler suyunu çekinceye kadar
pişirin. Altını kapatın ve tereyağını üzerine minik minik serpiştirin.
Üzerine bir peçete kapatarak demlenmeye bırakın.

* Pilavınız demlenirken, hamuru hazırlayın, yarım saat kadar
dinlendirin. Arzu ettiğiniz teflon bir kek kalıbını yada yuvarlak bir
borcamı margarin ile yağlayın, ayırdığınız bademleri serpiştirin. Hamuru
açıp, kalıba yayın, içine pilavı döküp, kenarlardan sarkan hamuru
üzerine kapatın.
* 180 derecede ısıtılmış fırında, hamur turuncu renk olana kadar kızartın, sıcak servis edin.

Pilavınızı gün içinde hazırlayıp, hamurun içine doldurup, pişireceğiniz
saate kadar buzdolabında saklayabilir, yemekten kısa bir süre önce
pişirebilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
OsmnYlmz
YAZAR
YAZAR
OsmnYlmz


<b>CİNSİYET</b> CİNSİYET : Erkek
<b>MESAJ</b> MESAJ : 405
<b>NERDEN</b> NERDEN : Konya
<b>YAŞ</b> YAŞ : 27
<b>REP</b> REP : 66
<b>TECRÜBE</b> TECRÜBE : 1912
<b>RUH HALİ</b> Ölü Gibi
<b>TAKIM</b> TAKIM : Beşiktaş
<b>UYARI</b> Uyarı Yok
<b>HOBİLER</b> HOBİLER : Yazmak
<b>LAKAP</b> LAKAP : Yazar

Perde Pilavı Empty
MesajKonu: Geri: Perde Pilavı   Perde Pilavı Icon_minitimeÇarş. Ağus. 24, 2011 8:59 pm

Mis gibi koktu forum smile Eline sağlık Perde Pilavı 880131514
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://www.facebook.com/osmanyilmas
 
Perde Pilavı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: ÜYE GENEL :: ►YEMEK KİTABI-
Buraya geçin: