Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Www.PaylasiminKalbi.Forum.St
Hoş geldin, . Son Ziyaretiniz: Mesaj Sayınız: 3
Arkadaşlar http://destekforum.turkproforum.com/forum sitemizde imza yarışması va girin üye olun imza yarışmasını kazanana 2000000 puan verilicek katkılarınızı bekliyorum
* 2 Su Bardağı Pirinç * 3 Su Bardağı Su (2 bardak su-1 bardak tavuk suyu şeklinde) * 1 Adet Tavuk Göğüs Eti * 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ * 1/2 Su Bardağı (soyulmuş) Badem * 1 Çay Bardağı Kuş Üzümü * 1 Çay Kaşığı Tarçın * 1 Çay Kaşığı Yenibahar * 1 Yemek Kaşığı Tereyağ * Tuz, Karabiber
Hamuru için;
* 2 Su Bardağı Un * 1/2 Su Bardağı Su * 1 Adet Yumurta * 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
Yapılışı
* Öncelikle bademleri ve kuş üzümünü ayrı ayrı kaselerde kaynar su ile ıslatın. Bademlerin suyu ılınınca rahatlıkla kabuklarını soyabilirsiniz. 7-8 tanesini pilavı süslemek için ayırın. * Kuş üzümünü de 10-15 dk. bekletin, süzüp bol su ile yıkayın. * Tavuk etini, biraz tuz ve karabiber eklediğiniz suda haşlayın. Suyunu pilav için ayırıp, eti ince ince didikleyin. * Pirinci, dereotlu mantarlı pilav tarifindeki gibi ıslatın. Bol su ile yıkayın. * 1 Çay bardağı sıvı yağ yada zeytinyağ ile bademleri hafif sararıncaya kadar kavurun ve pirinçleri ekleyin, 4-5 dk. daha kavurun. * Pirinçler kavrulunca, tavuk etini, kuş üzümünü, ve baharatları (tarçın, yenibahar, tuz, karabiber) ekleyin, biraz karıştırın. * 2 Su bardağı kaynar su, 1 su bardağı tavuk suyu ekleyin, 3 dk. harlı ateşte, daha sonra ateşi kısarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Altını kapatın ve tereyağını üzerine minik minik serpiştirin. Üzerine bir peçete kapatarak demlenmeye bırakın.
* Pilavınız demlenirken, hamuru hazırlayın, yarım saat kadar dinlendirin. Arzu ettiğiniz teflon bir kek kalıbını yada yuvarlak bir borcamı margarin ile yağlayın, ayırdığınız bademleri serpiştirin. Hamuru açıp, kalıba yayın, içine pilavı döküp, kenarlardan sarkan hamuru üzerine kapatın. * 180 derecede ısıtılmış fırında, hamur turuncu renk olana kadar kızartın, sıcak servis edin.
Pilavınızı gün içinde hazırlayıp, hamurun içine doldurup, pişireceğiniz saate kadar buzdolabında saklayabilir, yemekten kısa bir süre önce pişirebilirsiniz.