Domates ve yumurtalı sürpriz bir lezzet
Tüm annelerin marifeti değil midir yoktan var etmek? İşte size yoktan var edilen ve gün geçtikçe varlığı daha da unutulan bir Anadolu lezzeti; Yumurta Yuvası.
Pişirilmesi son derece kolay ve maliyeti de son derece düşük olduğu için Anadolu topraklarında uzun yıllar popüler olmuş olan Yumurta Yuvası’nı yapmak için domates, yumurta, tuz ve karabiber yeterli. Peki nasıl mı yapacaksınız? İri bir domates seçin. Domatesin içini, dağılmamasına dikkat ederek oyun ve bir yumurtayı dikkatlice içine kırın. Üzerine biraz tuz ve karabiber ekledikten sonra da pişinceye kadar fırınlayın. Ne dersiniz, Yumurta Yuvası da en az menemen kadar hayat kurtaracak bir yemeğe benzemiyor
mu?
Bayatlayan ekmeklerinizi ziyan etmeyinAnadolu kadınlarının ne kadar tutumlu olduğu tartışılamaz bile. İşte Pırtı Yemeği de, annelerimizin yoktan var ettiği ancak gün geçtikçe unutulmaya başlanmış olan lezzetlerden biri. Evinizde bayatlamaya yüz tutmuş tandır ekmekleri, lavaşlar mı var? Öyleyse bu lezzeti yeniden canlandırmayı siz de kesinlikle denemelisiniz. Yapımı son derece kolay.
Bayatlayan tandır ekmeklerinizi ufak parçalar halinde doğrayın ve bir tepsinin altına dizin. Üzerine, tarifini vermeye gerek bile duymadığımız kolaylıkta yapılan etli patates yemeğini dökün. Son olarak tüm bu karışımın üzerinde kızgın tereyağı gezdirin.
İşte sizlere, evde kalmış ve bayatlamak üzere olan malzemeler yapabileceğiniz son derece basit bir Anadolu lezzeti!
Taze fasulyeden mücver yapmayı denediniz mi?Mücver Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olsa da, pek çok çeşidi var olan bu leziz yemeğin bazı versiyonları neredeyse tamamen unutulmak üzere. Bunlardan biri de Taze Fasulye Mücveri.
Yapımı ise bildiğimiz Kabak Mücveri’nden farklı değil. Ancak buradaki tek fark, taze fasulyeyi önceden haşlamanız gerekmesi. Taze fasulyeyi haşlayın, ince ince kıyın. Gerisi ise bildiğiniz mücver gibi! Unutulan bu lezzeti bu sene iftar sofranızda yeniden canlandırmaya ne dersiniz?