Sütlü Ramazan LOKMASI
Malzemeler
Yarım paket tereyağı veya margarin
2 bardaktan biraz eksik ince irmik
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 su bardağı ayçiçek yağı
Yemeğin Tarifi
Önce şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. Yarım paket yağı tencerede
eritin. İçine irmiği koyun, hafif ateşte kıvamı gelinceye kadar
kavurun. Üzerine soğuk olarak 2 bardak süt döküp karıştırın. Çok hafif
ateşte sütünü çekmesi için ağzı kapalı olarak bekletin. Tekrar
karıştırıp soğutun.
4 adet yumurtayı teker teker kırarak
yedirin. Hamurdan küçük küçük parçalar alın. Avuç içinde bu hamurları
yuvarlayıp bir kaba dizin. Tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında
kızartın. Yağını süzdürerek önceden hazırladığırız şerbetin içine atın.