Malzeme :
10 tane patlıcan
500 gr. domates
500 gr. soğan
Yarım litre zeytinyağı
İki diş sarımsak
Bir demet maydanoz
25 gr. şeker
Tuz.
Yapılışı :
Patlıcanların iki başı kesilir. Kenarlarında ikişer santimetre kabuk
bileziği bırakılarak ortası soyulur. Soyulan kısım dörde kesilir. Bolca
tuzlanarak yarım saat kadar bekletilir. Yıkanır. Kızdırılmış yağda
kızartılır. Tepsiye dizilir. Soğan ayrı bir kaba doğranır. Kalan*
zeytinyağı hafifçe kavrulur. Kabuğu soyularak fındık büyüklüğünde
doğranır. Domates, ince kıyılmış sarımsak, maydanoz ilâve edilir.
Patlıcanların kesilmiş kısımlarına doldurulur. Tuz, şeker, yarım limon
sıkılır. Patlıcanların yarısına çıkacak kadar su ilâve edilir. Bir – iki
kepçe suya kalıncaya kadar pişirilir.