Bayram Baklavası tarifi, Bayram Baklavası nasıl yapılır Ramazan Bayramına Özel Baklava Tarifi Malzemeler 1 su bardağı sıvı yağ
Bir subardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım limon
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu
3 yumurta
Alabildiği kadar un
Baklava yapıldıktan sonra
2 paket margarin
Şerbet için
2 kilo şeker
2kilo su
Yarım limon
Bayram Baklavası yapılışıTüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde
edelim. Bu hamuru 12 parçaya bölelim. Her parcayı 10 eşit şekilde fındık
büyüklüğünde yuvarlaklar elde edelim. Bu yuvarlakları nişasta unu ile
açalım. Bir çay tabağı büyüklüğünde 10 taneyi üst üste koyalım. Açılmış
nışastası bol olsun. Sonra büyük açalım. Tepsiye koyalım ve üzerine
ceviz serpelim. Bu işlem 12 kez yapılacak sonra keselim. Üzerine erimiş 2
adet margarini dökelim ve fırına sürelim. Yaklaşık 40- 45 dakika fırını
açmadan pişirelim. Sonra üzerine gazete koyalım 1.5 saatte düşük ayarda
pişirelim. Sonra şerbeti hazırlayalım .2kilo şeker 2 kilo su yarım
limonu koyalım tencereye kaynatalım.şerbet kıvama gelirken bu arada
baklavamız soğusun. Tatlı soğuk serbet sıcak olacak serbet kıvama
gelince tatlının üzerıne dökelim .4 saat sonra tatlımız tadını çekecek
yenebilecek kıvama gelecektir.