Malzemeler:
20 adet orta boy dolmalık biber
4 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2 su bardağı pirinç
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su
Yapımı:
Soğan yemeklik doğranır, 1 çay bardağı zeytinyağında kavrulur. Üzerine
yıkanmış pirinç eklenir, 5 dakika kavrulur. Daha sonra ince kıyılmış
mayadanoz, tuz, karabiber ve 2 su bardağı sıcak su katılır, 5 dakika
daha pişirilir. Tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirilir.
Bu arada biberler oyulur, yıkanır. Hazırlanan iç bastırmadan ve
yarısını biraz geçecek kadar biberlere doldurulur. Dolmalar yayvan bir
tencereye dizilir. Nar ekşisi, kalan yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1
su bardağı su karıştırılır, dolmaların üzerine gezdirilir. Orta ateşli
ocakta biberler yumuşayana kadar pişirilir. Ilık ya da soğuk olarak
servise sunulur