Www.PaylasiminKalbi.Forum.StHoş geldin, .
Son Ziyaretiniz:
Mesaj Sayınız: 3

 
AnasayfaKayıt OlGiriş yap
Arkadaşlar http://destekforum.forumotion.com/forum sitemizde imza yarışması va girin üye olun imza yarışmasını kazanana 2000000 puan verilicek katkılarınızı bekliyorum
Haftanın en aktif yollayıcıları
Kontrol Panel
Profiliniz
Bilgiler
Seçenekler
İmza
Avatar
Sosyal
Arkadaş ve Tanınmamış
Üye listesi
Grup
Özel Mesaj
Gelen Kutusu
ÖM Gönder

Gözlenmiş Konular
Kimler hatta?
Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 197 kişi Salı Ağus. 01, 2017 5:17 pm tarihinde online oldu.
En son konular
» programlar
Perş. Ağus. 29, 2013 9:44 pm tarafından Misafir

» kafkas forum
C.tesi Ara. 08, 2012 12:04 pm tarafından magarula

» Şeytan İnsanoğlundan Neden Korktu?
Perş. Kas. 22, 2012 2:45 pm tarafından magarula

» Şeytan İnsanoğlundan Neden Korktu?
Perş. Kas. 22, 2012 2:44 pm tarafından magarula

» Merhaba
Çarş. Ağus. 15, 2012 7:34 pm tarafından !C.Ronaldo7!

» YENİ ADMİN
Salı Tem. 03, 2012 8:33 am tarafından Admin

» TheBlood GAME
Paz Tem. 01, 2012 10:06 am tarafından OsmnYlmz

» Islak Kek Tarifi
Cuma Haz. 08, 2012 2:00 pm tarafından Admin

» _____Esmer Meleğim_____
Cuma Haz. 08, 2012 2:00 pm tarafından Admin

» Burcuna Göre Erkek ve Kadın
Cuma Haz. 08, 2012 1:59 pm tarafından Admin


Paylaş | 
 

  İspanyol Usülü Biber Dolması

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nikeforum
ÖZEL ÜYE
ÖZEL ÜYE
avatar

<b>CİNSİYET</b> CİNSİYET : Erkek
<b>MESAJ</b> MESAJ : 511
<b>REP</b> REP : 52
<b>TECRÜBE</b> TECRÜBE : 10851
<b>RUH HALİ</b> Kaygılı
<b>TAKIM</b> TAKIM : Galatasaray
<b>UYARI</b> Uyarı Yok

MesajKonu: İspanyol Usülü Biber Dolması   Çarş. Ağus. 10, 2011 9:46 pm

Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
9 dolmalık iri ve yeşil biber,
300 gram yağsız koyun kıyması,
300 gram yağlı dana kıyması,
1/2 kilo olgun domates,
1 baş iri soğan,
1 diş sarmısak,
1 demet maydanoz,
2 körpe havuç,
1 sap kereviz
3 yumurta,
1 dilim bayat ekmek içi,
ekmek dilimini ıslatacak kadar süt,
2 bardak zeytin, yağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
yeteri kadar un ve kurutulmuş ekmek tozu.

Yapımı: Rendelenmiş soğanın yarısını bir tavaya koymalı. Dört çorba
kaşığı zeytinyağı kattıktan sonra tavayı ateşe oturtmalı. Tahta kaşıkla
karıştırarak soğanları kavurmalı. Soğanların rengi dönünce üzerleri
kazınmış, rendelenmiş havuçları ve yıkandıktan sonra kıyarcasına ince
doğranmış kereviz yapraklarını ve kıyılmış maydanozun yarısını katmalı.
Sebzeler iyice ölünceye kadar bunları karıştırarak kavurmalı. Tuzunu ve
biberini serptikten sonra sıkılarak ince delikli bir süzgeçten
geçirilmiş domates suyunu katmalı. Salçayı pişirmeli. Salça pişince 1
kaşık un serperek karıştırmalı ve bir taşım daha kaynatmalı. Oldukça
koyulaşmış olan salçayı bir kenara bırakmalı.
Bu işleri yaparken bir kuşaneye kalan rendelenmiş soğanla dövülmüş
sarımsağı, iki kaşık zeytinyağıyle birlikte koyup kabı ateşe oturtmalı.
Tahta bir kaşıkla karıştırarak soğanları kavurmalı. Soğanın rengi
pembeleşince koyun ve dana kıymalarıyle kalan kıyılmış maydanozu
katmalı. Sütte ıslatılmış ekmek içini iyice sıkıp ufaladıktan sonra
kıymanın içine atmalı. Karışımı karıştırarak kavurmalı. Kıymayı suyunu
iyice çekinceye kadar karıştırarak pişirmeli. Sonra kuşaneyi ateşten
indirip içindekileri bir kenarda soğutmalı.
Biberleri uzunlamasına ortadan ikiye bölmeli. Çekirdeklerini ve çekirdek
yataklarını çıkardıktan sonra iyice yıkamalı. Kıymalar soğuyunca
bunların içine bir yumurta kırmalı ve iyice karıştırarak bunları
birbirine yedirmeli. Sonra bu harçla yarımşar dolmalık biberlerin
içlerini doldurmalı.
Doldurulmuş biberleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, sonunda
kurutulmuş ekmek tozuna bulamalı ve kızgın zeytinyağının içine atıp nar
gibi kızartmah. Bütün biberler kızarınca bunları pyrex bir kayık tabağa
düzenli bir biçimde yerleştirmeli. Salçayı gezdirerek üzerlerine
dökmeli. Sonra bu kabı olduğu gibi fırına sürmeli ve yemeği pişinceye
kadar fırında tutmalı. Yemeğin suyu yetmezse gerektikçe sıcak su
katılabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
OsmnYlmz
YAZAR
YAZAR
avatar

<b>CİNSİYET</b> CİNSİYET : Erkek
<b>MESAJ</b> MESAJ : 405
<b>NERDEN</b> NERDEN : Konya
<b>YAŞ</b> YAŞ : 21
<b>REP</b> REP : 66
<b>TECRÜBE</b> TECRÜBE : 1912
<b>RUH HALİ</b> Ölü Gibi
<b>TAKIM</b> TAKIM : Beşiktaş
<b>UYARI</b> Uyarı Yok
<b>HOBİLER</b> HOBİLER : Yazmak
<b>LAKAP</b> LAKAP : Yazar

MesajKonu: Geri: İspanyol Usülü Biber Dolması   Çarş. Ağus. 24, 2011 9:21 pm

Miss gibi koktuu
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://www.facebook.com/osmanyilmas
 
İspanyol Usülü Biber Dolması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: ÜYE GENEL :: ►YEMEK KİTABI-
Buraya geçin: